MELINA

ZAND-

BERGEN

GEINSPIREERD

DOOR

.....

Ik hou van dansen en van zingen (stembevrijding) … en ook van mijn dochter Damiane, mijn partner Jasper, van mijn lieve vrienden, van dieren, stilte, de natuur en nog een heleboel meer. Daar wordt ik blij van. Dat geeft me energie. Daar ga ik van stralen. Daar word ik door geïnspireerd …!

SAMEN

HET LEVEN

VIEREN

Vanuit dat intens blije en heerlijke gevoel ervaar ik het leven als een feest! Een feest waarin ik vrijheid, de liefde, overgave, openheid, verdieping, stilte, creatie en verbinding met alles om me heen voel. Met het wonderschone, mysterieuze en steeds veranderlijke en daardoor ongrijpbare leven dat in ieder moment vraagt om los te laten en in overgave te zijn met al wat is.

FACILITATOR

BIODANZA

onder supervisie

In 2015 starte ik met biodanza in de wekelijkse groep bij Stephen White en Diana Zijlmans nadat een vriendin mij vroeg mee te gaan. Ik had werkelijk geen idee wat biodanza was. Vanaf de eerste les was ik verkocht. Iedere week keek ik opnieuw uit naar de biodanzales en miste in 2 jaar slecht 1 les. Het plezier, de contactoefeningen, het dansen, de groep, alles fascineerde me en ik voelde dat het me ten diepste transformeerde ook al had ik geen idee wat er precies met me gebeurde. In 2019 starte ik met de opleiding in Eindhoven tot facilitator biodanza.


Biodanza heeft me laten ontdekken wie ik ben en me geleerd mezelf te laten zien. In alle opzichten heeft het mijn kwaliteiten naar voren gehaald. Kan ik meer dan ooit luisteren naar mijn innerlijke stem en die volgen en heeft het op alle fronten het contact met anderen en het leven geopend en verdiept. Mede daardoor kan ik zo genieten van het leven en het leven vieren en me met alle aspecten van het leven zelf verbonden voelen.


Ik voel diepe dankbaarheid naar mijn leraren/facilitators voor hun trouwe aanwezigheid, de kwaliteit van de lessen, de open ruimte, hun liefdevolle zijn en de koesterende omarming in de groepen.

MEER

GELIEFDE

BEZIG-

HEDEN

Uit ‘niets’ ‘iets’ laten ontstaan. Dat fascineerde me al jong. Op mijn 22ste ging ik naar de Academie voor Kunst en Vormgeving (te Den Bosch) waar ik in contact kwam met het creëren vanuit dat ’niets’. Dat viel niet mee. Uit het ‘niets’ ‘iets’ laten ontstaan, vraagt namelijk om ruimte, ‘lege’ ruimte.

TRANSPERSOONLIJK COACH

Ik heb verschillende paden bewandeld om die (‘lege’) ruimte te kunnen ervaren. Zo kwam ik in 2011 op de School voor Bewust Zijn waar ik de opleiding tot transpersoonlijk coach heb gevolgd. Vanaf 2013 assisteerde ik bij alle groepen en vanaf 2016 geef ik zelf trainingen in dans/ beweging, qigong en stembevrijding.

STEMBEVRIJDER

Onderwijl volgde ik de opleiding (3 jaar) tot stembevrijder bij Jan Kortie.

ONTWERPSTER

Naast trainingen verzorgen, ben ik tevens actief gebleven in de kunst. Richtte eerst een kunstenaarsinitiatief op waaruit in 2005 het ontwerpburo ‘yanniek ontwerpers’ ontstond dat ik tot op heden run.