WAT IS

BIODANZA

DANS

MUZIEK

CONTACT &

ERVAREN

Biodanza is een combinatie van dans, muziek, contact en ervaren. De typische ervaring van iemand die deelneemt aan een biodanzales is die van speelsheid, verbinding, intimiteit, dans en vreugde. Biodanza is opnieuw verliefd worden op het leven en zijn wie je in essentie bent.

ZORGVULDIG

OPGEBOUWDE

LESSEN

Een biodanza les wordt zorgvuldig opgebouwd uit specifieke dansen in combinatie met muziek. Het is fascinerend te beseffen waar allemaal rekening mee wordt gehouden. Van neurologische, fysiologische en psychologische perspectieven tot mythologische archetypen, menselijke beweging, muzikale effecten en transcendentale toestanden.

WERKING VAN BIODANZA

1.

DE VIVENCIA


Centraal in de dans staat de ‘vivencia’. Zoals beschreven door Rolando Toro (de creator van biodanza), verwijst ‘vivencia’ naar de ‘intense perceptie van leven, hier en nu’. ‘Het is de intuïtie van het levende moment’.


Lees verder >

2.

WERKING HERSENEN


Je zou kunnen zeggen dat onze hersenen bestaan ​​uit 3 ‘individuele’ hersenen die samenwerken: ons oer/reptielenbrein, ons zoogdier/middenbrein en ons nieuwere corticale brein. 


Lees verder >

3.

DE 5 ONTWIKKELINGSLIJNEN


Biodanza heeft 5 ontwikkelingslijnen van vivencia. Dit zijn de belangrijkste manieren waarop mensen zich ontwikkelen. De basis hiervoor komt voort uit vroege ervaringen die we hadden in de baarmoeder ...


Lees verder >

INTERESSE

OM MEE TE

DANSEN?

Deelnemers aan de wekelijkse groep kunnen gewoon genieten van de effecten van biodanza zonder er iets van te hoeven begrijpen, maar een korte samenvatting van wat het allemaal in zich draagt, heb je hier boven kunnen lezen. Mocht je interesse gewekt zijn en willen ervaren of biodanza iets voor jou is? Klik dan op de knop 'contact' en meld je meteen aan of neem contact op als je nog vragen hebt.